Dirigent

Foto credits: Charlotte Fischer

Biografie Imre Ploeg

Componist en dirigent Imre Ploeg (1990) verbindt verschillende groepen en disciplines met maatschappelijk betrokken werk, voornamelijk op het gebied van muziek en ecologische kunst. Bij het Nederlands Kamerkoor is Ploeg artistiek leider van het talentontwikkelingsprogramma van NKK NXT. Daarnaast is hij educatiemanager en is hij verantwoordelijk voor de contextprogrammering rondom voorstellingen van het NKK. 

Ploeg studeerde summa cum laude af aan de Bachelor of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg les van o.a. componisten Huub de Vriend en Kurt Bikkembergs en dirigenten Jos Vermunt, Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen. Hij schreef opdrachtcomposities voor o.a. het Nederlands Studenten Kamerkoor, het VU Kamerkoor, het Brussels Kathedraalkoor, het Kennemer Jeugdorkest, Docking Station en het Utrechts Requiem.

Als dirigent van o.a. Kamerkoor JIP, ZIJ Vocaal Ensemble (Utrecht) en Kamerkoor Ilmatar (Den Haag) staat hij bekend om de ge├źngageerde en multidisciplinaire voorstellingen (bijvoorbeeld over klimaatverandering en de vluchtelingencrisis) en het uitvoeren van nieuwe- en bestaande compositie van onbekende koorcomponisten van over de hele wereld.