Concerten

Onze komende concerten
'Creation of Angel'

4 november 2023 (Paleiskerk, Den Haag)
10 november 2023 (ntb.)
11 november 2023 (Paleiskerk, Den Haag)

Onze concerten 'Voorbij de zon en de wind' waren op 17 en 19 februari 2023.
Dank aan alle aanwezigen!

voorbij de zon en de wind

koormuziek van nederlandse en vlaamse componisten

Imre Ploeg Dirigent


In voorbij de zon en de wind zingt Kamerkoor Ilmatar voorbij het uur en de tijd, voorbij de dood en de pijn, voorbij de nacht en de droom. Over een wereld die daarachter ligt verscholen. Achter de golven van de zee, achter de laatste roep van Alfonsina, achter de gouden wervelwind die over akkers waait. Over een fluisterend licht van liefde dat de nacht verwint. 


De zoektocht naar geborgenheid in een eenzame, tot nacht gehulde, verwaaide staat van zijn wordt verklankt in een programma met hedendaags repertoire, oude muziek en volksmuziek uit Nederland en België. Het concert is een ode aan de schoonheid van de Nederlandse taal, aan de poëzie, aan de wereld die achter de woorden ligt. Een ode ook aan de eenzaamheid, aan het woest en ledig ideaal van de liefde, aan de eeuwigheid van het omslaan van de golven op het strand. 


Centraal staan de Historietas del viento (verhaaltjes van de wind) van de Vlaamse componist Kurt Bikkembergs en Alfonsina y el mar (Alfonsina en de zee) van Imre Ploeg, aangevuld met andere werken - waaronder het imposante dubbelkorige werk Super flumina Babylonis van Philippe de Monte en het beeldschone ‘Al ben je zeer uit nacht geweven’ van de jonge componist Hans Helsen.

'Stad zonder slaap'

Onze concerten Stad zonder slaap waren op 14 en 15 oktober 2022. Op 14 oktober zongen we een besloten concert in het voormalige Koninklijk Conservatorium, voor de daar verblijvende Oekraïense mensen. Op 15 oktober zongen we in een uitverkochte Lutherse kerk. Dank aan alle aanwezigen!

'Het lot van Karelië'

Onze allereerste concerten waren in april 2022. Het lot van Karelië met muziek van Veljo Tormis en Jean Sibelius.

Alle linosnedes op de posters zijn gemaakt door Lukas van Diermen [@luukycuts]